Permata Hati

anugerah terhebat yang aku miliki dalam hidupku....segala yang dicoret untuk kenangan....

semalam my ayang ajak makan tengahari kat luar...try tempat baru...bagus jugak idea tu..sekarang ni jarang sangat ler makan kat luar...awl tahun ritu sebab economi x molek...loni gara2 natang gst...koho lah keno jimat cermat...so sekali sekala tu makan kat luar rasa cam nak lompat bintang...hahha...nilah tempat nya..kat ioi mall putrajaya...tempat ni ala2 carl's jr....


ni kids punya menu... untuk Danish je...sebab Darwish ni kalo makan kat mana2...dia suka sauk yang aku punya ke...daddy dia punya ke...

yang ni aku punya...nama dio rasanya original kot,,,dah lupa... sama ngan my ayang...beza fries je..


air kat sini tak leh refill macam kat carl's jr... ice lemon tea tu untuk budak2...kalo korang makan kat sini bila nak bayar sila tunjuk watson card...dapat diskaun 10%...




ahad lepas bawak budak2 ni g tengok wayang citer ni...kat alamanda je...amik show kul 3.40...macam biasa makan dulu kat umah...aku just buat nasik lemak je...

best jugak citer ni...Danish ngan Darwish seronok je layan citer ni...Dhafir cam biasa tido lah dio...bangun2 citer dah abis...sementara tunggu nak masuk...ade ler plak clown...so Dhafir ngan Darwish pon g lah beratur minta belon...Danish aku suruh g beratur amik belon...buleh dia cakap cam budak2...clown je pon...terasa besar benar doh anak jate aku hok sulong ni...


me & my 3D's..





masih lagi cerita waktu balik kampung....sempat g jalan2 kat pantai...tu pon kebetulan ari ahad petang tu xde nak buat ape...seronok bukan main bebudak ni bila kata nak g pantai...yelah dapat main pasir...main layang2...kejar2...




 nilah rombongan cik kiah ke pantai...yang bongsu x balik...teringat zaman kecik2 dulu...asal ari jumaat je..papa mama akan bawak aku adik beradik g pantai irama bachok...buleh dikatakan tetiap minggu...paling best g bermalam kat perdana resort...yelah dapat mandi swimming pool...konon bercuti lah...nak g jauh2 susah...papa aku kan kerja sendiri berniaga katakan...rugi tutup kedai lama2...ayat papa...


 so order lah macam2 makanan...makan ramai2...time ni terbayang arwah mama..


sempat try abc kelapa...

yang ni aiskrim kelapa..





waktu balik kampung ari tu...ade peluang untuk jumpa ayah mertua aku...kat umah baru dia...tu pon nasib baik aku bawak papa skali...kalo idok jenuh aku laki bini makan buah langsat a.k.a sesat...last jumpa ayah waktu arwah mama xde...dia datang ngan bini dia...sayu je tengok muka ayah..nampak benar ayah dah terlalu tua...tapi alhamdulillah ayah masih sihat...


papa dan ayah

 tiap kali kalo dapat peluang jumpa ayah...memang aku akan suruh diorang amik gamba ngan tok ayah...bukan ape aku nak anak2 aku tahu dan ingat yang diorang ade 2atok...papa tok ngan tok ayah...waktu ni Dhafir tido...




 ni waktu ayah datang ziarah arwah mama tahun lepas...





dah jadi satu kemestian tiap kali aku balik kelate...mesti jumpa ngan geng trojen...tapi yang wajib nya noje..yang tudung hijau tu...sebab dia je yang duk kat kelate...yang lain semua dendang perantau...tapi balik kali ni sempat gak ler jumpa member sek menengah yang dah 20thn tak jumpa..yang tudung itam tu lah...nama dia ira..waktu ni jumpa kat pantai sabak...actually aku tak pernah pon datang sini...ni semua idea noje..katanya kat sini air coconutshake sedap...so meh ler kita try...





 yang ni plak ida a.k.a jepun..dia duk kat terengganu....kebetulan ida ni balik untuk mengundi...so sempat ler jumpa kejap...


yang lain tak sempat jumpa...insya allah raya ni kot buleh jumpa...





antara tujuan utama aku balik kampung minggu lepas....sebab anak sedara belah my ayang nak tunang...so meh ler kita meriuh rendah keadaan...lagi pon kakak2 ipar aku yang lain tak leh balik...ni anak sedara yang ke 3..anak arwah kakak ipar aku yang sulong...anak sedara aku yang lelaki...dan insya allah raya tahun ni akan disatukan...




 jangan ditanya mane Danish  ngan Darwish dalam gamba bawah ni...sejak jadi anak teruna ni...Danish jarang sangat nak bergamba..nak2 lagi kalo depan orang ramai...Darwish dia plak jenis ikut abang..so Dhafir jelah yang buleh di ajak bergamba...

ari ni besday anak aku aku Dhafir Izzat yang ke 2tahun...cepat je besar...dan alhamdulillah membesar ngan jaya nya...tapi antara 3beradik ni dia lah yang paling nakal...ade je idea dia nak bagi aku darah tinggi...
buat Muhammad Dhafir Izzat...mummy doakan Dhafir jadi gud boy..jadi anak yang cerdik macam abang Danish dan abang Darwish...mummy sayang adik...

 













Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...