Permata Hati

anugerah terhebat yang aku miliki dalam hidupku....segala yang dicoret untuk kenangan....

berkurun baru update...ari rabu lepas sempena besday my ayang..aku anak beranak g makan kat Las Vacas d IOI Mall putrajaya...mulanya aku ingat kat sini sama ngan las vacas yang kat mont kiara tu...rupa2nya kat sini diorang buat menu lain dari sane...agak frust gak ler...tapi dah alang2 sampai tu kan ...try jelah menu kat situ...



ni menu yang kita orang try...amik satu burger...pastu amik satu mix platter... sedap rasa dia...daging dia pon lembut je...padan ngan harga...







happy birthday to my ayang...sayang doakan moga ayang dipanjangkan umur...dimurahkan rezeki...sihat walafiat senantiasa...dan segala urusan ayang dipermudahkan...amin....i luv u so much...




lama aku tak update blog...macam biasalah busy ngan ruti harian sebagai bibik first class...bercampor ngan malas...bercampor ngan tak ade cerita menarik....al maklum ler tahun ni edisi merehatkan minda dihentikan seketika...sebab nak bagi laluan pade ekonomi negara yang tak berapa memberangsangkan...pastu edisi mengukur shopping complex pon berkurangan jugak....so yang ade kini hanyalah edisi memasak setiap hari...yang boleh menajamkan lagi mutu masakan aku....hahhha...kalo nak dipikir disebalik segala edisi ni...secara positif nya akan berlaku penjimataan yang nyata..secara  negatifnya...lu pikir lah sendiri...so tak yah pelik sangat lah kalo blog ni terabai seketika yek...

gamba sekadar selingan bersama pahlawan2 ku...



ari ni genap setahun arwah mama pergi...masih terbayang2 lagi saat terakhir waktu aku kucup arwah mama seolah2 tengah tido...dan terngiang2 saat aku terima berita menyedihkan tu...seolah2 ia pita rakaman yang diulang2 lam ingatan aku...sebenarnya aku terlalu rindukan mama...rindu sangat2 yang tak pernah padam.....banyak benda yang aku nak kongsikan dengan mama...nak bercerita ngan mama...kalau ler mama masih ade....al -fatihah buat mama...moga mama tenang di sana..amin...





Ari jumaat malam...my ayang ajak g try satu tempat baru...so ape lagi hangguk je lah...at least tak yah pening pikir nak makan kat mane...nilah tempat nya...restoran ni buka petang hingga ke malam...



Terletak dalam uniten...betul2 seblah ngan masjid uniten..yang best nya nyaman je rasa angin malam sambil menikmati makanan...sempat amik gamba seketul dua...sebab si debab aku ni tak pernah nak duk diam...ni pon kejap je dia layan upin ipin kat henpon...gamba makanan tak sempat nak snap...yelah bila orang hidang je makanan...dia pon sibuk pegang pinggan sudu garfu bagai...letih ngan karenah Dhafir ni...




pasal restoran ni yang buleh aku puji servis cepat even ramai customer..dan yang paling penting rasa masakan yang sedap sangat...tomyam dia...butter prawn...pergggh....dan jangan risau harga berpatutan..padan ngan rasa...memang puas ati lah..



Petang ahad x tahu nak menderats kan diri ke mane..tapi still jugak keluar w/pon tahu asyik2 tempat sama je pergi...last2 ke alamanda jugak...pusing punya pusing..my ayang ajak makan TGI Friday's..kira ni first time lah aku anak beranak try...actually masuk sini bukan sebab lapar mano pon...sebab seblom tu memang dah luch pon kat umah...tapi sabit nak try je...so ni menu kitaorang order...

 my ayang punya ribs eye steak...datang sekali nga sup..


 ni plak yang aku punya...lamb grill...

 pastu bila order main course...dapat ler bebudak makan free...so yang kat bawah ni menu untuk kanak2..
komen aku makanan kat sini so far so good...layanan pon tip top...yng pasti ice lemon tea buleh refill...





Ni citer ari jumaat mlm..actually kedai ni dah lama wujud..aku pon dah byk kali pegi mkn..kali ni baru teringat nk update...


kedai ni kalo datang tengahari buleh mkn nasi kak wok..nasi ni famous kat kelate..w/pon nasi tu just lauk ayam goreng yang dipotong kecik2 dengan kuah  gulai je pon...tapi gulai kelate memamg superb...rege dia pon rm4.50..


pastu kedai ni jugak ade segala cholek kelate..ayam..sotong.. udang.. ikan.. popia..memang sama rasa dia dengan yang di kelate..



 .lagi satu menu yang popular kat kedai ni maggi ketam..memang marvelous rasa dia..semangkuk rm 20..memang puas ati lah..







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...