Permata Hati

anugerah terhebat yang aku miliki dalam hidupku....segala yang dicoret untuk kenangan....

sabtu lepas aku anak beranak sambung lagi sesi merehatkan minda....kali ni kita ke A Famosa resort melaka...kuar umah seawal kul 9++pg...lam sejam dah sampai....coz my ayang ikut lekas....sebab kalo ikut plus cam jem sikit....sebab tak nak termiss dia punya show...sampai kat pintu masuk...amik pas kat situ....terus je ke safari wonderland....kalo korang nak tahu safari ngan water theme park ni sebelah2 je...nak masuk tu kena bayar parking rm3...waktu melepasi parking tu...korang terus je...sebab kat dalam tu ade banayk lagi parking space...cuma kena menapak ler sikit...untuk pengetahuan korang kali ni aku just beli tiket safari woderland +old west+lunch...total rm 2++ untuk 4orang....tu pon beli kat website a famosa...murah sikit ler dan jimat masa...water theme park aku malas masuk ...sebab lebih kurang je ngan tempat lain...ni gamba kat main enterance...pihak diorang yang amik...gamba ni dah ok tapi cuma cam nampak perut aku berlipat lemak...benci tau...kena start diet ni...


ni plak gamba ngan burung2...ni pihak dorang yang amik...gamba kat sini rm18 sekeping..aku beli berkeping2 gamba....bukan ape buleh buat kenangan....

lepas tu kitaorang terus g tengok animal show kul 11.20...dah abis tu kita orang g tengok bird show plak kul 12....dah abis bird show...kita g lunch kat local food court...kat sini just bagi diorang kupon...pastu ade 4 menu nasik+ air...so korang buleh pilih ler ikut suka hati korang...kalo rasa nak makan western sila lah ke bamboo steak...dah abis makan naik truck...sementara tunggu truck selfie lah dulu..jangan tak tahu Danish sekarang dah pandai selfie bagai...
.pusing2 tengok binatang...kalo korang tingin nak bagi harimau makan pon buleh...tapi rasanya rege tiket lain kot...try2 ler tanya....aku tak kuasa nak bagi rimau makan...silap2 hilang tangan anak aku...yelah kalo dah besar semua ok kot...ni seusia Dhafir...faham2 jelah....rimau ke mana anak aku ke mana...
dah abis pusing kita plan nak keluar...tak jadi nak tengok cowboy show kul 2.15...bukan ape Dhafir dah malas nak berjalan...dia mengantuk...so kita orang terus ke hotel...hotel ni berdepan ngan old west...nasib baik bila check in bila dah tersedia...ni lah bilik kami...oklah besar selesa...dan bersih...

dapat ler rehat sejam dua...seblom kuar balik lam kul 5 lebih gitu...g cari makan malam....konon2 nak makan kat area stesen ketapi....tapi entah ler...tersesat + salah jalan...akhir nya makan kat annor seafood...dekat je ngan a famosa tu...makanan dio oklah rege pon tak mahal mano..dah abis makan kita pon masuk ler old west ni...kat pintu masuk ni pon ade gak photographer...tapi aku cam malas ler plak...skali rasa rugi plak...ni seblom masuk kat tempat show...sebab show start 8.30...so layan bergambar lah dulu...





 ni dah masuk kat tempat show...memang best lah...berbaloi ler ngan rege yang dibayar...meriah sangat...anak2 aku pon enjoy...siap berjoget2...ade gak bunga api...

sempat bergamba ngan clown seblom abis show...
 
kalo korang datang  sini pade bulan october ni dorang ade show pasal hallomon...so sila datang lah beramai2..tak rugi...

tu saje citer untuk kali ni...sekian tima kasih..




kan aku ade citer yang 2ari lepas Dhafir kena chicken pox...kali ni Darwish plak yang kena start semalam...tapi tak ler semeriah Dahfir...kalo korang tengok Dhafir ya allah kesian...penuh kat muka badan...dan semalam aku bawak g jumpa doc....sebab Dhafir & Darwsih demam....waktu memula kena Dhafir xde lah merengek sangat....tapi semalam kemuncak nya....punya lah mencabar minda aku...tak nak bagi dia menangis rasa tak selesa..rasa gatal....tak larat nak sapu calamine...sampai abis separuh botol...tengok ari macam dah pecah semua chicken pox dia tu...harap2 sangat semua kembali ok...letih weiii...dah ler si debab ni tak berapa selera nak makan...hanya minum susu je...



last 2 week ank aku hok sulong kena chicken pox...semalam hok kecik plak keno....memula takat 1 2 biji merah je....tapi start pagi tadi memang penuh muka ngan badan dia....adoiii...takat ni xde lah dia merengek2 ke ape...so semalam kebetulan g shopping mall...aku singgah kat watson cari krim daun semambu...tu pon setelah aku cari kat en. google....yelah kalo kat kaw umah aku ni mane nak cari daun semambu kan...nilah krim dia....aku guna masa nak mandi...kira ganti sabun lah...selain tu aku guna krim calamine...aku try bagi minum air kelapa...haram dia nak minum....bila aku suapkan ngan sudu...buleh dia kuarkan balik...last2 aku yang minum....harap2 cepat ler hilang...sebab ari sabtu ni nak g rehatkan minda lagi....tu akan d update kemudian...




Ari ni kan raya aji....macam biasa aku beraya kat perantauan....so xde pape yang best pon...dan menu pagi raya xde lah gempak macam kat kampung....sekadar mee hon goreng je....janji kenyang aku anak beranak.....selalunya aku g umah my SIL...tapi kali tidak....so dari bosan dok kat umah baik ler kuar jenguk shopping mall...ade gak pekdah...yelah kurang2 dapat beli baju selai dua pon jadi lah kan...tu jelah citer aku d ari raya....





Macam biasa last week aku anak beranak g rehatkan minda d Swiss garden Kuantan..tapi sesi merehatkan minda kali ni agak mencabar sikit...puncanya Danish demam...ari jumaat start demam...tapi pagi sabtu...masa bangun tido dia tunjuk kat aku ade bintik2 merah kat dada...terdetik kat ati aku...takkan chicken pox...so pegi ler jumpa doc...memang sah kena chicken pox...adoiii...tapi misi rehatkan minda tetap diteruskan....sebab chicken pox tu baru sikit kuar....kalo cancel cam rugi plak...sampai sane kul 2 gitu...my ayang terus check in...sementara tunggu lam keta...meh kita posing dulu..

ni lah bilik yang kami dapat...ni pon pihak hotel upgrade bilik kita orang...


 dah letak barang...kita terus kuar lunch...maklum ler perut dok bekeroncong lapar....singgah makan kat kedai nasi ayam nor....seblah je ngan kfc...nasik ayam dia ok lah sedap...dah abis makan pusing2 kaw.sekitar jap....pastu terus balik hotel...sambil layan Darwish ngan Dhafir mandi lam bathtub....Danish x dibenarkan join...
petangnya kami turun g jalan2 kat pantai...kaw pantai pon bersih je...budak2 seronok mandi.....


untuk makan malam...kitaorang kuar makan kat planet seafood...actually sepanjang jalan tu banyak kedai makan..so korang buleh pilih ler...menu malam tu aku order tomyam campor...ikn siakap 3rasa...ayam goreng kunyit....rasa makanan dia oklah...harga pon murah...

pagi esoknya...kami just breakfast kat bilik je...ni gambo sementara tunggu my ayang amik kereta lepas check out...tulah citer untuk kali ini...




Ari ni ari malaysia...dan jugak ari lahir anak aku yang sulong Danish yang ke 8....dah jadi anak teruna dah pon...tapi peel kekadang membuatkan aku seolah2 mak tiri...mane taknya dia punya sentap tu...tension weiii...tapi dah buleh diharap ler kalo suruh buat pape...w/pon banyak benar alasan dia....suka ajar adik2 benda yang diluar jangkaan aku....minat pasal bola...suka kumpul lego...bab pelajaran ditahap memuaskan...tapi selalu kena paksa ngan aku...bukan ape kalo idok keje dia asyik main je...tengok tv je...
   
buat Muhammad Danish Irfan...selamat hari jadi...mummy doakan semoga abang menjadi anak yang soleh...berjaya capai cita2 yang ingin menjadi angkasawan yang hebat...amin...





Sekarang kan minggu cuti persekolahan...so aku ade banyak sangat masa untuk buat keje sambil berlenggang kangkung...hahha...sepanjang cuti ni...air sabtu depan baru aku anak beranak nak g rehat2 minda....kalo ikut plan kita orang nak g Penang...tapi my ayang tak dapat cuti ari isnin...nasib baik hotel x book lagi...so ari sabtu lepas bawak budak2 tengok wayang kat alamanda....citer planes....oklah terisi sikit masa....gambo masa on d way...

 yang ni sorang je sanggup bergambo...ni pon entah pape gaya nya...

 dah abis tengok wayang g jumpa anak sedara...coz dia nak ajak g survey keta...nak tanya pendapat my ayang ler....selaku bapak sedara mithali...hehhhe....aku bab2 keta ni aku pandai naik je...tak leh nak komen pape....tulah anak sedara a.k.a tuan yang nak beli keta...


dah abis survey keta...ajak ler anak sedara tu g makan kat TLG...actually ade sorang lagi anak sedara...tapi sebab jadi cameraman...bila tengok gambo ni cam bulat je muka aku....mungkin sebab tudung kot...maklum ler baru berjinak2 ngan shawl...tu pon aku main belit...janji tak tercekik sudah...






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...