Permata Hati

anugerah terhebat yang aku miliki dalam hidupku....segala yang dicoret untuk kenangan....

ni citer ari jumaat lepas...first time try makan kat sini...kebetulan ari jumaat tu my ayang balik awal..so jom jaln2 kat ioi mall putrajaya...lam tu banyak tempat makan yang best2...tapi lebih tertarik nak try kat sini...



ni menu yang kita orang order...pasta & meatball ni aku share ngan Darwish dan Dhafir...

yang ni my ayang punya...rib eye kalo tak silap ler...ok lembut je daging dia..


yang ni of course Danish punya...dia sorang makan benda ni...tu pon tak cukup...memang suka sangat anak aku yang sorang makan steak...tekak omputih gitu...

try milk shake...sedap sebab dia campur ngan caremel...minum sekali rasa ok...tapi masuk kali ke 2 rasa muak...mungkin sebab aku bukan penggemar susu kot...


secara keseluruhan makanan dia ok..sedap...servis pon cepat gak...rege dia standard...tapi kalo guna cimb credit card buleh diskaun 10%...





ini kisah 1minggu seblom cuti sek...alhamdulillah tahun ni ade rezeki nak merehatkan minda...kebetulan nak redeem point kat agoda...so meh ler kita relax2...dan tempat yang dipilih Grand Lexis kat P.D...ni kira kali ke 2 kitaorang stay kat sini...saje pilih kat sini...kali ni pon amik bilik grand pool villa jugak...tapi yang ni kira sempit sikit lah dari yang dulu...pastu yang ni kena naik buggy coz jauh kat ujung....jadi merasa ler naik buggy...

tapi seblom check in...kita orang singgah kat ostrich park...bayaran masuk  dewasa rm10..kanak2 rm6...kat kaunter tu ade jual makanan utk binatang...so korang buleh ler...pastu ade gak photo both gitu...rege gamba tu 1keping rm25...kalo 3keping rm50...ade banyak gak ler binatang lam tu...ank2 aku seronok dapat bagi ayam makan...orang tak pernah ade pengalaman camtu katakan...





dah abis pusing kat situ...kitaorang singgah kat rumah terbalik...dekat je ngan ostrich farm tu...rege tkiet untuk dewasa rm15...kanak2 rm13...bawah 900cm free...tempat dia xde lah besar mane pon...sebab nak g sabah xtahu bila...so datang lah umah terbalik kat pd pon jadilah...hahha..









dah abis posing lam tu...kita orang terus g check out...tapi seblom tu pegi beli lunch dulu...memula nak beli nasi aym cowboy...tapi tutup plak doh...so beli mc d jelah...bila nak check in bilik x siap lagi...kena tunggu pihak hotel call...so lepak ler lam keta...kul 2.30 baru dapat bilik...masuk lam bilik semua excited nak mandi...termasuk si debab aku...skali masuk pool...dia menangis...maybe takut kot...sebab kaki terapung camtu...last2 bawak kuar...tinggal 2beradik tu jelah mandi...kul 6 kuar cari makan malam...kena cepat sebab malam tu ade bola final piala malaysia...sekali lagi makan medan ikan bakar...restoranyang sama cam dulu...tapi kali ni rasa masakan dia tak berapa sedap...membazir je bayar 100++....
malamnya layan bola...tapi sayang kelate kaloh..esok pagi breakfast kat lam bilik je...sambung mandi lagi 2beradik tu...tapi kejap je...bosan katanya...Dhafir aku ajak mandi sampai ke sudah tak nak..kul 11 lebih chekc out...pastu singgah makan kat Las Vacas Sri Hartamas...




sabtu lepas my ayang ajak try g makan kat me'nate steak house...so ape lagi jom try...memula kita orang nak g yang kat wangsa maju...sambil2 tu park lah dalam wangsa walk untuk pusing2 cuci mata...sekali tengok tutup ler plak untuk renovation....so my ayang pon ajak g kat setapak...cawangan terbaru...nasib baik dekat...sampai je situ...parking pon senang...pastu kedai dia pon luas...satu lagi cawangan dia kat ampang...



actually kalo sebut nama kedai ni..semua orang beranggapan mesti mahal bedengung....padehal terpulang pade diri sendiri... makan kat sini...korang buleh pilih sendiri...nak makan ape...maksud nya sambil pilih tu buleh sekali hitung rege dia...sebab dia dah pack siap2 berserta harga lamb..rib eye..wagyu..dan macam2 lagi...kalo rasa mahal...cari rege yang murah sikit...takde lah terkejut sangat time nak bayar...minuman kat sini free flow..yang paling aku suka dia sediakan jugak gelas dan pinggan plastik untuk kids...jarang sangat kedai yang buat camtu...




 seblom makanan sampai..meh posing kejap...cuba tengok Dhafir tu...asyik ngan pingan garfu sudu...so bila time nak makan xdelah aku ni kalut sangat...mane nak suap makanan...mane nak pegang pinggan takut terbang...buleh ler makan ngan tenang...






 ni plak menu kitaorang ari tu...yang ni Danish punya...lamb grill...banyak sungguh dia makan...buleh dikatakan feveret dia lah...dapat jugak ler aku merasa sikit...


ni Darwish punya...kids menu...

yang ni my ayang punya...rib eye...yang ni pon aku rasa jugak sikit...


yang ni kira aku order lah...sebab nak bagi Dhafir makan...buleh tahan lah Dhafir makan..yang selebihnya aku makan...


komen ikhlas dari aku...memang sedap...daging dia lembut sangat...berbaloi lah ngan rege dia tu...servis pon cepat...antara kedai yang best selain Las Vacas...memang recomended lah..






ari ahad lepas...first time aku order makanan hok ori dari kelate...tingin weii nak makan hok sedap2...actually dah lama aku  laki bini duk usha fb KFB ni....baru last week tergerak ati nak try...nasib baik ade khidmat antar makanan dari kelate....sesiapa yang tingin nak try...buleh ler g cari kat FB Kelate Flying Breakfast...harga dio murah je pon...dan rasa dio memang sedap sangat...memang recomended lah...masa aku up status makanan ni...ramai yang duk tanya...kalo duk kay ell nga selangor buleh lah pakat order...tapi kalo luar pado tu gak...pade kelih sajo lah...











semalam kan ari ibu...bila buka fb tu punya lah banyak newsfeed pasal semua pakat duk wish kat ibu masing....terusik ati aku seketika...dan aku hanya mampu tengok je...wish pon takat lam ati je...al fatihah buat arwah mama...moga tenang di sana...so sempena ari ibu...my ayang bagi hadiah untuk aku...alhamdulillah dapat handbag baru...tenkiu yang..luv u...





Danish ngan Darwish pon ade bagi surat cina untuk aku...terharu aku tengok gelagat diorang nak siapkan surat tu...sampai bergaduh2 dua beradik tu...mane tak nya...Darwish dia main tiru je ayat abang dio...nak buat ayat sendiri tak pandai..yang si abang keje nya caro nok hangin jah...yang tulisan biru tu Danish punya...yang purple pink tu Darwish punya...ape pon syukur sangat ngan anugerah yang allah bagi aku kat aku...terima kasih ya allah...

citer ni ahad lepas...ari ni baru terkedek2 update...sports day ni start kul 1030...buat kat dewan sek cina...oklah tu...tak ler panas sangat...tahun ni Darwish pasukan biru...dan untuk sports day ni dia main pegang bola lam pinggan...ni waktu baru abis nyanyi lagu negara ku..and lagu cina...yang pastinya aku tak faham sepatah haram pon Darwish duk praktis nyanyi kat rumah...hahhha...



ni lepas terima pingat coz group biru ni dapat tempat pertama...ni ngan cikgu2 dia...yang india tu guru kelas darwish..



memang nampak Darwish enjoy sangat join sukan ni...last year x join coz ade hal yang tak dapat dielakkan...





benda ni berlaku ari rabu lepas kot kalo x silap aku...kat wasap group geng trojan...ade ler member aku tunjuk gamba kek yang dia beli...nampak macam sedap je...so aku pon tunjuk ler kat my ayang...bukan niat nak beli pon...sekadar nak share je pon...sekali my ayang bagi idea yang sangat bernas...idea yang berbunyi begini "apo kato awak buat sediri kek tu pah tu jual...dapat duit jual tu kita g jalan2(maksudnya bercuti)..." aku pon jawab tanpa pikir panjang "xpolah duk dumoh pon.." hahhha...memang tak dinafikan aku ni baka malas sejak azali lagi...tak macam ore lain...berebut pakat cop pitih...bukan ape aku sayang nak korban kan masa rehat aku...dengan nak menambah penat badan lagi...dan jugak stress...so jalan terbaik...hidup ape adanya...seblom ni pon bukannya tetiap bulan g bercuti...cuma 2tahun lepas rezeki bercuti datang menjenguk dengan kerap..so pulun lah ye dak...memang kekadang rasa tingin nak beli itu beli ini....tapi itulah sendiri mau ingat ler...
meh cuci mata tengok lauk yang aku masak arini..gulai ikan kering ngan sotong goreng...




Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...