Permata Hati

anugerah terhebat yang aku miliki dalam hidupku....segala yang dicoret untuk kenangan....

Ari ni ari malaysia...dan jugak ari lahir anak aku yang sulong Danish yang ke 8....dah jadi anak teruna dah pon...tapi peel kekadang membuatkan aku seolah2 mak tiri...mane taknya dia punya sentap tu...tension weiii...tapi dah buleh diharap ler kalo suruh buat pape...w/pon banyak benar alasan dia....suka ajar adik2 benda yang diluar jangkaan aku....minat pasal bola...suka kumpul lego...bab pelajaran ditahap memuaskan...tapi selalu kena paksa ngan aku...bukan ape kalo idok keje dia asyik main je...tengok tv je...
   
buat Muhammad Danish Irfan...selamat hari jadi...mummy doakan semoga abang menjadi anak yang soleh...berjaya capai cita2 yang ingin menjadi angkasawan yang hebat...amin...





Sekarang kan minggu cuti persekolahan...so aku ade banyak sangat masa untuk buat keje sambil berlenggang kangkung...hahha...sepanjang cuti ni...air sabtu depan baru aku anak beranak nak g rehat2 minda....kalo ikut plan kita orang nak g Penang...tapi my ayang tak dapat cuti ari isnin...nasib baik hotel x book lagi...so ari sabtu lepas bawak budak2 tengok wayang kat alamanda....citer planes....oklah terisi sikit masa....gambo masa on d way...

 yang ni sorang je sanggup bergambo...ni pon entah pape gaya nya...

 dah abis tengok wayang g jumpa anak sedara...coz dia nak ajak g survey keta...nak tanya pendapat my ayang ler....selaku bapak sedara mithali...hehhhe....aku bab2 keta ni aku pandai naik je...tak leh nak komen pape....tulah anak sedara a.k.a tuan yang nak beli keta...


dah abis survey keta...ajak ler anak sedara tu g makan kat TLG...actually ade sorang lagi anak sedara...tapi sebab jadi cameraman...bila tengok gambo ni cam bulat je muka aku....mungkin sebab tudung kot...maklum ler baru berjinak2 ngan shawl...tu pon aku main belit...janji tak tercekik sudah...






ni citer lepas check out dari p.d...aku ajak ler my ayang g try makan kat sini...dah lama my ayang suggest kat aku...tapi asyik tak jadi je...kali ni meh kita try...nilah yang kami anak beranak try...amik yg ni 2set.....kalo x salah nama dia rib eye grain feed...lupa ler plak....sebab aku main hangguk je waktu my ayang order.....pastu 1set lagi amik lamb chop 2pieces..1plate fries...rasa dia amat ler sedap..memang puas ati ler...w/pon rege teramat2 ler mahal...kira yang ni paling mahal kalo nak bandingkan ngan tempat2 yang pernah aku try....





Sabtu lepas my ayang bawa aku dan anak2 g rehatkan minda kat tempat yang special gitu...grand lexis pd...actually dah lama my ayang book...beli kat matta fair masa bulan 3 ari tu....memang excited  sungguh aku dan anak2...tapi seblom tu singgah kenduri sedara kat Dewan maktab polis diraja malaysia....tapi tak tahu ler nape ari sabtu lepas jalan jem...kita orang sangkut kat tol p.d...nasib baik dah dekat...sampai2 terus check in...masa check in tu orang reception tu bagitau yang dia akan upgrade bilik kita orang..dari sky pool villa ke garden pool villa...maybe xde bilik yang kosong kot..ok jugak....rezeki kami...tapi tak dapat nak merasa naik buggy...sebab bilik sepelaung je ngan hotel...bila dah masuk je bilik...ya Allah cantiknya...




Danish & Darwish dan2 tu nak mandi...aku ni belom lagi jenguk2 buat sport check...letak beg bagai...last2 terpaksa aku mengalah ngan diorang...disebabkan kedalaman kolam tu 4feet...maka my ayang terpaksa jadi coach setiap kali anak2 nak mandi...memula masing2 takut tak biasa nak guna pelampung yang disediakan...tapi lepas tu dah ok...tapi my ayang still lagi asist anak2...dan yang syok aku pon buleh turut serta berkuang lentang dalam kolam bersama anak2...tapi aku xde lah berendam lama cam budak 2 beradik tu...dah dekat 2jam dok berendam pon Danish ngan Darwish still tak nak naik...sampai aku marah baru lah nampak tangga nak naik...bukan ape perut aku dah lapar...


So aku pon ajak ler my ayang cari makan kat luar sebab nak cari kedai runcit nak beli kudapan untuk malam nanti...untuk dinner kami singgah kat Medan ikan bakar...dekat jugak ler ngan hotel tu...kat Medan tu ade 2 tempat yang buleh dipilih...satu macam food court...atas sikit restoran...so aku pilih restoran D'terapung...aku order ikan siakap 3rasa...sotong celup tepung...ketam masak pedas...rasa masakan ok sedap...harga pon berpatutan...





 Dah abis makan..terus balik hotel...2beradik tu sambung mandi lagi...Dhafir pon join skali...tapi kejap je lah...kang esok sambung berendam lagi....anak2 siap pasang niat nak tido lam kolam...ko rasa????...ni wajah kesayangan aku..seblom semuanya terlena dek kepenatan mandi kolam..


Pagi besoknya celik je mata...dah tanya nak mandi buleh...aku iyakan aje....sampaikan breakfast pon tepi kolam...dasyat sungguh ehhh penangan swimming pool ni....memang edisi rehat minda kali just dok lam bilik je...pada pandangan aku...memang terbaik ler dapat rehatkan minda kat sini....even rege dia agak menjerut leher...tapi rasanya berbaloi kot...spend masa ngan family...setahun skali ape salahnya ye dok??...harap2 dapat ler jenguk ke sini lagi..amin...hehhhe..





ari ni besday Darwish yang ke 5....dah besar dah pon...tapi makin besar makin banyak plak songeh dia...peel dia berbeza ngan abang...Darwish ni jenis suka ikut kepala dia je....bukan jenis yang manja kededek....kalo kena marah xdelah sentap bagai...seolah2 xde perasaan..keberanian pon lebih sikit dari abang...suka mencuba segala benda baru sampai buleh...tapi teramat ler suka menyakat,berebut barang ngan adik...tapi sejak sek ni selalu tanya bila besday abang awis...maklum ler kat sek asyik celebrate besday kawan2 je...sian plak aku mendengar nya...tapi tulah aku kena berlaku adil....masa Danish tadika dulu pon tak pernah buat party2 bagai...so Darwish pon terima kenyataan jugak ler...nasib badan ler dapat mak macam aku ni...orang lain beria buat party besday untuk anak tetiap tahun...
buat Muhammad Darwish Irsyad...mummy doakan agar abang awis menjadi anak yang soleh...berjaya capai cita2...w/pon kejap2 nak jadi angkasawan ler..pilot ler...tak kisah ler janji berjaya lam hidup...amin...






lama sungguh tak hapdate blog ni...kesian plak blog ni terbiar....memang rindu rasanya nak bercerita....tapi tulah takat citer suam2 kuku malas plak aku nak menaip...tambah lagi ngan si debab ni...asal aku on je laptop...mula ler datang ngan muka tak bersalah...menyendeng kat tepi...kalo takat tengok je takpe gak...ini tak dia punya tekan amat ler menakutkan aku...lau jadi pape tak ke naya aku ni....last week kan cuti panjang sempena merdeka..aku anak beranak takde g bercuti memane pon...takat jenguk2 shopping complex jelah keje nya....jadi takde lah boring melanguk kat umah...budak2 bertiga ni suka kalo dapat kuar jenjalan...aku lagi ler..hahhha...dasar kaki jalan...bukan ape aku ni kan kalo ari biasa dunia aku memang kat lam umah je sari suntuk...so bila ujung minggu tu dapat kuar...ya allah rasa berkembang sangat minda aku ni...walau hakikatnya xde ler kembang mane pon...hehhe...ujung minggu ni my ayang nak bawak aku anak beranak g cuti2...nanti aku update lagi yek...



 


sekrang kan musin open house...tapi aku xde niat pon nak wak open house...hahha...last week my ayang suggest nak bawak g citta mall...kat area ara damansara...aku on jelah...lagipon tak pernah pegi pon...ape salah nya kalo jenguk2 kan...disebabkan orang lain sibuk beropen house...so kalo g shopping complex confirm tak serabut...tapi kat citta mall ni w/pon dah lama buka...kedai still tak banyak...tapi tempat makan dia semua yang taste orang2 kaya...lepas pusing2 tak tentu hala...kita decide nak try makan kat tony romas...kebetulan ade promosi macam kat bawah ni...so my ayang order ler benda alah ni +shrimp scampi pasta...semua nya share ramai2...komen setulus ikhlas...memang ribs dia terbaik...lembut..padat ngan isi....terasa sos perapan dia...pasta pon sedap...tapi jenuh nak perabih ribs dia tu...mujur gak anak sedara aku alia pon sama...servis dia memang laju ler...pastu yang syoknya budak2 diorang akan bagi kertas ngan pensil warna...




 sempat snap gambo sementara dok bincang nak makan ape...sebab bila dah sampai makanan semua excited nak merasa...



kesimpulannya kalo setahun skali buleh ler makan kat sini...hahhha...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...