Permata Hati

anugerah terhebat yang aku miliki dalam hidupku....segala yang dicoret untuk kenangan....

Petang ahad x tahu nak menderats kan diri ke mane..tapi still jugak keluar w/pon tahu asyik2 tempat sama je pergi...last2 ke alamanda jugak...pusing punya pusing..my ayang ajak makan TGI Friday's..kira ni first time lah aku anak beranak try...actually masuk sini bukan sebab lapar mano pon...sebab seblom tu memang dah luch pon kat umah...tapi sabit nak try je...so ni menu kitaorang order...

 my ayang punya ribs eye steak...datang sekali nga sup..


 ni plak yang aku punya...lamb grill...

 pastu bila order main course...dapat ler bebudak makan free...so yang kat bawah ni menu untuk kanak2..
komen aku makanan kat sini so far so good...layanan pon tip top...yng pasti ice lemon tea buleh refill...





Ni citer ari jumaat mlm..actually kedai ni dah lama wujud..aku pon dah byk kali pegi mkn..kali ni baru teringat nk update...


kedai ni kalo datang tengahari buleh mkn nasi kak wok..nasi ni famous kat kelate..w/pon nasi tu just lauk ayam goreng yang dipotong kecik2 dengan kuah  gulai je pon...tapi gulai kelate memamg superb...rege dia pon rm4.50..


pastu kedai ni jugak ade segala cholek kelate..ayam..sotong.. udang.. ikan.. popia..memang sama rasa dia dengan yang di kelate..



 .lagi satu menu yang popular kat kedai ni maggi ketam..memang marvelous rasa dia..semangkuk rm 20..memang puas ati lah..







ari ni Darwish dah start sekolah...mulanya aku ingat tunda jugak...rupa2nya..tidok...tak ngapelah elok jugak Darwish ni sekolah...kalo idok asyik main game je...tapi semalam buleh tahan gak ler aku berperang ngan dia nak sruh tido awal...yelah sepanjnag cuti ni dia ngan Danish asyik tido lambat je...dah tu plak Danish still cuti lagi...mahu nya tak angin dia...pagi seblom ke sekolah...dah bikin aku naik darah...dia ingat kalo buat peel...aku bagi dia cuti...hahha...silap taktik...gamba ni sekadar selingan...








Tahun 2015 menjelma...moga2 tahun ni memberi seribu rezeki yang melimpah ruah buat aku sekeluarga...dan jugak semoga anak2 aku terus sucsess lam pelajaran....dan sempena tahun baru aku dapat henpon baru....hehhe....happy new year semua..




tinggal satu ari saje lagi nak masuk tahun baru...banyak perkara gembira..sedih..berlaku sepanjang tahun 2014...berita sedih yang pertama yang takkan dilupakan sampai bila2 di tahun2014...1 february aku kehilangan mama tercinta...sangat terkesan pada diri aku dan adik2...berita sedih yang kedua...minggu lepas kelantan dilanda banjir besar...dan umah adik aku yang baru je siap dan baru je pindah masuk...turut terkena banjir dan terima kesan amat dasyat...abis rosak barang2...tak tahu nak kato gapo bilo tengok gambar yang adik aku wasap...moga ade hikmah yang tersembunyi dan rezeki yang lebih buat adik aku...berita gembira plak adelah kejayaan anak2 aku yang mane merupakan hadiah untuk diri aku...


semalam cuti krimas...so family belah my ayang memang dah lama plan nak kuar makan tengahari ramai2...nilah rombongan cik kiah...tu ade lagi yang tak dapat join...

memula plan nak makan ioi mall putrajaya...tapi gilo ramai manusia...nak berjalan pon susah...so tukar tempat makan tapi area putrajaya gak...pakat2 google...jumpa ler tempat ni...tom yam kung...gamba makanan lupa nak amik...sebab sibuk duk berbual...aku sibuk layan si debab aku...rasa makanan dia biasa2 je...takde lah tahap marvelous...boleh lah makan...rege dia pon kira mampu bayar lah.....bagus sebenar buat camni...takde lah penat nak kemas...hahha dasar pemalas camnilah...


sekarang banjir kat kelate buleh dikatakan amat teruk sekali...hampir semua tempat dipenuhi air...petang rabu tu ade dapat wasap dari adik aku yang bongsu...katanya jalan nak masuk umah dah ade air...bangunan yang nampak tu surau...


sambil2 teman anak2 sedara main air...



lepas maghrib sekali lagi dia wasap...air dah sampai betul2 atas jalan depan umah...takat buku lali...tapi tak melepasi pagar lagi....duk diam tak diam kul 10mlm dia wasap...air dah masuk lam kawasan laman umah....takut air makin naik...adik ipar aku ajak pindah...sebab air tu cepat sangat naik...kelam kabut diorang pindah...nasib ade homestay kat depan jalan besar tu...tumpang ler kat situ...tapi waktu nak kuar umah tu...lektrik memang dah takde...ditutup katanya...terpaksa redah air lam gelap...kesian family aku...serabut palo otok mikir...tu nasib baik adik aku hok bongsu ade...kalo idok lagi nyaknyo ko adik aku laki bini...nak handle macam2...ngan nak pimpin papa aku nga adik aku hok no 3 lagi....nak dukung anak2 lagi...ngan barang2 lagi....2kali gak adik aku ngan adik ipar aku ulang alikdari umah...dah ler jauh nak ke jalan besar...letih perasaan aku hok dengar...hok jong lalui tak tergambar ngan kata2....bila dah pindah homestay tu lega sikit hati aku...tapi dok terkenang umah adik aku tu...rasa sayu je...pagi khamis tu adik wasap...air makin naik...umah dia air kat paras dada...abis segala barang...saat ni terbayang2 arwah mama...kalo ler mama ade...takkan lalui saat2 getir camni...petang khamis tu...homestay tempat family aku duduk tu naik gak air...tapi baru takat buku lali...sekali lagi risau tak tahu nak g dok mane...tetiba adik arwah mama tepon ajak g duk umah dia...syukur ade gak yang prihatin...so sekarang ni papa ngan adik2 tu selamat...loni pakat dok nengung mikir umah tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...