Permata Hati

anugerah terhebat yang aku miliki dalam hidupku....segala yang dicoret untuk kenangan....

alhamdulillah dah 9 tahun aku & my ayang bersama...dikurniakan 3cahaya mata....doa aku cuma satu....moga hubungan kami suami isteri berkekalan hingga ke syurga....Dan dijauhkan kami berdua dari segala persengketaan...Amin....

ni citer sabtu malam...siang nya ke i-city...lepas makan malam...my ayang tetiba je ajak g tengok air pancut berirama....benda ni kira baru lagilah...dan free...hehhe...so jom lah bawak budak2 tengok...dah lama x kuar malam jenjalan...benda ni kat marina putrajaya...percint berapa aku tak tahu...aku pon guna waze je...air pancut berirama ni start secara berperingkat2...show dia kul 8.30..9.30..10.30....waktu aku sampai tu kul 9...so sempat ler jalan2 sambil tunggu show...ni pemandangan malam d putrajaya...mewah ngan lampu...cantik sangat...


 ni lah dia air pancut berirama...setiap show 15minit...orang pon buleh tahan ramai...
bagus jugak ade macam2 kat putrajaya ni...at least tak delah orang cam aku ni asyik ke shopping complex je...memang enjoy lah...bukan saje tengok air pancut...ade gak pertunjukan api...macam kat a famosa...




ari sabtu lepas...kitaorang g jalan2 kat i-city...last pegi pon waktu memula buka dulu...lagi pon sekarang dah banyak benda kat i-city....cuma kena banyak kuarkan duit lah...mane ade benda free...macam aku just pegi red carpet...ngan trick art museum...masuk red carpet aku amik pakej 2adult 2kids kena bayar rm130...nasib baik gak Dhafir free...tertelan air liur gak ler tengok ko rege...terlintas jap kat fikiran aku...kalo orang yang ade anak ramai camne lah yek...dalam ati aku bersyukur sangat2.....

 layan gamba jelah...tak larat nak tulis...ni seblom masuk red carpet...




ni dah masuk lam red carpet...memula naik tangga...terkejut gak aku tetiba patung tu bergerak...

lepas naik tangga ni...akan ade photographer yang dorang punya...1keping rm30...ni lah gambanya...

ni antara gamba kat lam red carpet... 

actually banyak lagi gamba...tapi tak larat lah nak buh semua....lepas kuar dari red carpet terus ke trick art museum...nak amsuk sini kena rm 15 sorang...memula masuk tu ade je photographer...tapi aku tak nak...yang syok nya kat sini gamba tu nampak cam real je kalo kena ngan aksi...


kuar je dari i-city...terus baik umah...penat bergamba...tapi malam tu teiba je my ayang buat plan nak ke satu tempat ni...nanti aku buat entry lain yek...


Ari sabtu aku anak beranak g tengok wayang kat alamanda...citer penguin of Madagascar...Danish & Darwish memang teruja lah...tapi Dhafir ni ikut musim...time citer big heroes 6 tu memang dia layan...tapi x tahu nape kali ni dia buat hal..jenuh aku nak kena dokong...pastu nak keluar dari panggung...nasib lah aku amik seat yang belakang sekali...senang nak kuar masuk.....layan anak2 nak bergambar...dah abis tengok wayang aku & my ayang plan nak bawak budak2 naik cruise...tapi tak jadi sebab hujan...so terus balik umah...



so ari ahad tu kita orang sambung balik plan nak naik cruise kat putrajaya....kali ni kita pegi tengahari...waktu kita orang sampai...kul 11 lebih...ade dah yang tengah tunggu....disebabkan tiket kitaorang kul 12...so sempat lah bergamba kejap..si debab aku tengah syok tido...nasib baik tika nak beratur tu dia bangun...



untuk pengetahuan korang...cruise ni start kul 10pg...untuk yang 30 minit...ade gak yang 45minit...kalo nak tahu harga sila lah jenguk webiste cruise putrajaya.....untuk cuti sek ni ade promotion...so pegi lah ramai2...
 
cam aku amik yang 30 minit...oklah enjoy tengok pemandangan putrajaya...ni gamba yang pihak diorang amik....satu keping rm10...jadilah untuk kenangan...


ni keadaan lam cruise...cruise yang aku naik ni 2tingkat...besar gak ler....yang bawah ni
ade aircond...tapi yang kat atas tu tak berbumbung....so tak sanggup aku nak naik atas...w/pon Danish ngan Darwish ajak nak naik tengok...

 meh layan gamba aku anak beranak...seronok teruja...


 actually ni kat bahagian luar depan boat tu...best angin sepoi bahasa gitu...


cer tengok si debab aku ni...bukan main susah nak dok diam...ade je benda dia nk explore...

tu jelah citer di ari minggu...sempena cuti sekolah...






pagi tadi aku g sek Danish...sebab ari ni kan ari anugerah....Danish dapat anugerah peningkatan terbaik untuk kelas dia...alhamdulillah syukur ngan rezeki Allah....bangga weiii bila dengar nama Danish disebut and tengok dia terima anugerah...kembang setaman aku...ni blom lagi anak terima anugerah dekan...hahha..yang nampak over mak...anak relax je...bila sampai kat umah rasa nak je aku call mama...bercerita bangganya aku...terlupa seketika yang mama dah xde...rindu mama...al fatihah buat mama...moga tenang di sana...amin...







pagi tadi aku g sek Darwish...sebab kena jumpa teacher dia...macam biasa dengar perkembangan Darwish kat sek sepanjang tahun ni...alhamdulillah Darwish termasuk lam top ten best student...syukur sangat2...dan target aku nak Darwish buleh membaca d usia 5tahun tercapai...alhamdulillah...bacaan untuk bahasa melayu...english...mandarin semua dapat A...tapi Darwish tetap seorang yang pendiam kat sek....sepatah cikgu tanya sepatah jelah dia jawab...kata teacher dia...tu memang tak pelik lah...aku sedia maklum peel anak aku

yang tu...even Danish pon pendiam gak...walhal kat umah bercakap tak berenti...sampai penat nak layan...



 

petang semalam balik je sek...Danish tunjuk kat aku fail laporan sek kebangsaan dia..tergamam jap aku tengok keputusan...nak menitik air mata aku...alhamdulillah anak aku berjaya...syukur sangat2...rasa berbaloi penat lelah aku dok membebel selama ni...puas ati aku bila tengok result Danish...






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...