Permata Hati

anugerah terhebat yang aku miliki dalam hidupku....segala yang dicoret untuk kenangan....

sabtu lepas my ayang ajak try g makan kat me'nate steak house...so ape lagi jom try...memula kita orang nak g yang kat wangsa maju...sambil2 tu park lah dalam wangsa walk untuk pusing2 cuci mata...sekali tengok tutup ler plak untuk renovation....so my ayang pon ajak g kat setapak...cawangan terbaru...nasib baik dekat...sampai je situ...parking pon senang...pastu kedai dia pon luas...satu lagi cawangan dia kat ampang...



actually kalo sebut nama kedai ni..semua orang beranggapan mesti mahal bedengung....padehal terpulang pade diri sendiri... makan kat sini...korang buleh pilih sendiri...nak makan ape...maksud nya sambil pilih tu buleh sekali hitung rege dia...sebab dia dah pack siap2 berserta harga lamb..rib eye..wagyu..dan macam2 lagi...kalo rasa mahal...cari rege yang murah sikit...takde lah terkejut sangat time nak bayar...minuman kat sini free flow..yang paling aku suka dia sediakan jugak gelas dan pinggan plastik untuk kids...jarang sangat kedai yang buat camtu...




 seblom makanan sampai..meh posing kejap...cuba tengok Dhafir tu...asyik ngan pingan garfu sudu...so bila time nak makan xdelah aku ni kalut sangat...mane nak suap makanan...mane nak pegang pinggan takut terbang...buleh ler makan ngan tenang...






 ni plak menu kitaorang ari tu...yang ni Danish punya...lamb grill...banyak sungguh dia makan...buleh dikatakan feveret dia lah...dapat jugak ler aku merasa sikit...


ni Darwish punya...kids menu...

yang ni my ayang punya...rib eye...yang ni pon aku rasa jugak sikit...


yang ni kira aku order lah...sebab nak bagi Dhafir makan...buleh tahan lah Dhafir makan..yang selebihnya aku makan...


komen ikhlas dari aku...memang sedap...daging dia lembut sangat...berbaloi lah ngan rege dia tu...servis pon cepat...antara kedai yang best selain Las Vacas...memang recomended lah..






ari ahad lepas...first time aku order makanan hok ori dari kelate...tingin weii nak makan hok sedap2...actually dah lama aku  laki bini duk usha fb KFB ni....baru last week tergerak ati nak try...nasib baik ade khidmat antar makanan dari kelate....sesiapa yang tingin nak try...buleh ler g cari kat FB Kelate Flying Breakfast...harga dio murah je pon...dan rasa dio memang sedap sangat...memang recomended lah...masa aku up status makanan ni...ramai yang duk tanya...kalo duk kay ell nga selangor buleh lah pakat order...tapi kalo luar pado tu gak...pade kelih sajo lah...











semalam kan ari ibu...bila buka fb tu punya lah banyak newsfeed pasal semua pakat duk wish kat ibu masing....terusik ati aku seketika...dan aku hanya mampu tengok je...wish pon takat lam ati je...al fatihah buat arwah mama...moga tenang di sana...so sempena ari ibu...my ayang bagi hadiah untuk aku...alhamdulillah dapat handbag baru...tenkiu yang..luv u...





Danish ngan Darwish pon ade bagi surat cina untuk aku...terharu aku tengok gelagat diorang nak siapkan surat tu...sampai bergaduh2 dua beradik tu...mane tak nya...Darwish dia main tiru je ayat abang dio...nak buat ayat sendiri tak pandai..yang si abang keje nya caro nok hangin jah...yang tulisan biru tu Danish punya...yang purple pink tu Darwish punya...ape pon syukur sangat ngan anugerah yang allah bagi aku kat aku...terima kasih ya allah...

citer ni ahad lepas...ari ni baru terkedek2 update...sports day ni start kul 1030...buat kat dewan sek cina...oklah tu...tak ler panas sangat...tahun ni Darwish pasukan biru...dan untuk sports day ni dia main pegang bola lam pinggan...ni waktu baru abis nyanyi lagu negara ku..and lagu cina...yang pastinya aku tak faham sepatah haram pon Darwish duk praktis nyanyi kat rumah...hahhha...



ni lepas terima pingat coz group biru ni dapat tempat pertama...ni ngan cikgu2 dia...yang india tu guru kelas darwish..



memang nampak Darwish enjoy sangat join sukan ni...last year x join coz ade hal yang tak dapat dielakkan...





benda ni berlaku ari rabu lepas kot kalo x silap aku...kat wasap group geng trojan...ade ler member aku tunjuk gamba kek yang dia beli...nampak macam sedap je...so aku pon tunjuk ler kat my ayang...bukan niat nak beli pon...sekadar nak share je pon...sekali my ayang bagi idea yang sangat bernas...idea yang berbunyi begini "apo kato awak buat sediri kek tu pah tu jual...dapat duit jual tu kita g jalan2(maksudnya bercuti)..." aku pon jawab tanpa pikir panjang "xpolah duk dumoh pon.." hahhha...memang tak dinafikan aku ni baka malas sejak azali lagi...tak macam ore lain...berebut pakat cop pitih...bukan ape aku sayang nak korban kan masa rehat aku...dengan nak menambah penat badan lagi...dan jugak stress...so jalan terbaik...hidup ape adanya...seblom ni pon bukannya tetiap bulan g bercuti...cuma 2tahun lepas rezeki bercuti datang menjenguk dengan kerap..so pulun lah ye dak...memang kekadang rasa tingin nak beli itu beli ini....tapi itulah sendiri mau ingat ler...
meh cuci mata tengok lauk yang aku masak arini..gulai ikan kering ngan sotong goreng...




semalam my ayang ajak makan tengahari kat luar...try tempat baru...bagus jugak idea tu..sekarang ni jarang sangat ler makan kat luar...awl tahun ritu sebab economi x molek...loni gara2 natang gst...koho lah keno jimat cermat...so sekali sekala tu makan kat luar rasa cam nak lompat bintang...hahha...nilah tempat nya..kat ioi mall putrajaya...tempat ni ala2 carl's jr....


ni kids punya menu... untuk Danish je...sebab Darwish ni kalo makan kat mana2...dia suka sauk yang aku punya ke...daddy dia punya ke...

yang ni aku punya...nama dio rasanya original kot,,,dah lupa... sama ngan my ayang...beza fries je..


air kat sini tak leh refill macam kat carl's jr... ice lemon tea tu untuk budak2...kalo korang makan kat sini bila nak bayar sila tunjuk watson card...dapat diskaun 10%...




ahad lepas bawak budak2 ni g tengok wayang citer ni...kat alamanda je...amik show kul 3.40...macam biasa makan dulu kat umah...aku just buat nasik lemak je...

best jugak citer ni...Danish ngan Darwish seronok je layan citer ni...Dhafir cam biasa tido lah dio...bangun2 citer dah abis...sementara tunggu nak masuk...ade ler plak clown...so Dhafir ngan Darwish pon g lah beratur minta belon...Danish aku suruh g beratur amik belon...buleh dia cakap cam budak2...clown je pon...terasa besar benar doh anak jate aku hok sulong ni...


me & my 3D's..





Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...