Permata Hati

anugerah terhebat yang aku miliki dalam hidupku....segala yang dicoret untuk kenangan....

pagi tadi aku g sek Danish...sebab ari ni kan ari anugerah....Danish dapat anugerah peningkatan terbaik untuk kelas dia...alhamdulillah syukur ngan rezeki Allah....bangga weiii bila dengar nama Danish disebut and tengok dia terima anugerah...kembang setaman aku...ni blom lagi anak terima anugerah dekan...hahha..yang nampak over mak...anak relax je...bila sampai kat umah rasa nak je aku call mama...bercerita bangganya aku...terlupa seketika yang mama dah xde...rindu mama...al fatihah buat mama...moga tenang di sana...amin...







pagi tadi aku g sek Darwish...sebab kena jumpa teacher dia...macam biasa dengar perkembangan Darwish kat sek sepanjang tahun ni...alhamdulillah Darwish termasuk lam top ten best student...syukur sangat2...dan target aku nak Darwish buleh membaca d usia 5tahun tercapai...alhamdulillah...bacaan untuk bahasa melayu...english...mandarin semua dapat A...tapi Darwish tetap seorang yang pendiam kat sek....sepatah cikgu tanya sepatah jelah dia jawab...kata teacher dia...tu memang tak pelik lah...aku sedia maklum peel anak aku

yang tu...even Danish pon pendiam gak...walhal kat umah bercakap tak berenti...sampai penat nak layan...



 

petang semalam balik je sek...Danish tunjuk kat aku fail laporan sek kebangsaan dia..tergamam jap aku tengok keputusan...nak menitik air mata aku...alhamdulillah anak aku berjaya...syukur sangat2...rasa berbaloi penat lelah aku dok membebel selama ni...puas ati aku bila tengok result Danish...






ari sabtu lepas ade family gahtering belah my ayang...actually dah lama plan...tapi asyik tertangguh je sebab masing2 sibuk...so kebetulan last week ramai yang buleh join...best weiii kumpul adik beradik ni...makan2..borak2...tugas aku perap ayam untuk bbq...my SIL yang second a.k.a tuan rumah buat nasik lemak ngan laksam....nasik lemak yang my SIL buat ni memang terbaik...Danish ngan Darwish kalo cakap nak g umah cik ja(panggilan utk my sil)...mesti tanya makan nasik lemak yek...


 ni laksam...my SIL tempah...just buat kuah je...




dah petang sikit barulah bbq ayam..kambing yang aku beli siap dperap dan kerang...diketuai oleh my ayang... 


esoknya plak aku anak beranak g tengok wayang...citer big hero 6...kat mines...memang enjoy lah anak2 aku tengok movie tu..


ari sabtu lepas tadika strawberry ade graduation cum concert....tema tahun ni cartoon...so semua student buat persembahan tentang watak cartoon...ade mickey...doremon...Darwish & the geng buat persembahan tentang mulan..dia jadi ala2 pahlawan yang bawak bendera...konsert tu start kul 1-4.30....so aku anak beranak siap2 makan tenghari kat umah...


nilah gaya pahlawan...disebabkan excited sampai dipakainya kasut terbalik...bertuah sungguh aiiihhh...yelah seblom ni dia tengok abang dia yang dok menari atas pentas...kali ni giliran dia...bersemangat waja gitu...
 ni sementara acara blom bermula...so sempat amik gamba ngan Danish...kebetulan Dhafir tido...
 dah abis konsert balik umah jap untuk tukar baju Darwish...lepas tu terus ke bangi gateaway...coz aku nak beli tudung kat qaira hijab...ade clearance sales...dapat ler sambar 2 tudung...hehhhe..



minggu lepas minggu yang agak kritikal buat aku...sebab aku dilanda demam+selsema+sakit kepala...selalunya kalo rasa nak demam je telan panadol skali dah ok...tapi kali  ni...melerek-lerek berhari2 plak...sakit abis satu badan...mungkin jugak aku banyak dosa tu yang allah bagi aku rasa tak sihat....pastu mungkin jugak nak suruh aku rehat lama sikit....tapi takde rehat mane jugak....baru nak baring...kang datang si debab aku ni....nak air lah nak biskut ler....aku ingat nak try g spa sekali....asyik buat keje umah je...takde mc takde el..tapi bila pikir mane plak aku nak campak henbeg aku 3orang ni....terus terbantut niat aku ni...dan mungkin jugak faktor usia....dah ler minggu tu Danish exam....nak tak nak terpaksa gak bangun uruskan anak2 g sek...alhamdulillah ari khamis dah ok sikit....so Danish request nk makan nasik lemak bila aku cakap aku dah sehat....alahai anak....aku layankan aje...

ni gamba selingan sewaktu on d way ke kenduri cousin aku kat bangsar....tapi kat sane takde pon amik gambar...walhal ade je booth pengantin ...this weekend ade graduation untuk Darwish...sentiasa penuh weekend aku ngan pelbagai aktiviti....




sabtu lepas ade lagi sesi merehatkan minda untuk aku & family....kali ni dekat je...kat avani sepang yang dulu dikenali sebagai golden palm tree...dengar nama pon...dah rasa terbeliak biji mata...tak sangka weiii...dapat merehatkan minda kat sini...beberapa tahun lepas...aku ngan my ayang pernah singgah kat makan kat pantai bagan lalang....pastu aku ngan my ayang terpikir lah bila lah agaknya boleh g bercuti kat situ....yelah tempat mahal...sekali rezeki allah bagi...alhamdulillah syukur...biar pon makan tahun...tapi dapat gak merasa jadi orang kaya....hahha...aku check in kul 1...bilik dah tersedia...untuk pengetahuna korang...lepas check in...korang dinasihatkan lah guna vallet parking...sebab kalo tak nak korang kena pak keta kat luar dari kaw hotel...tapi kalo korang guna vallet parking ni...kena bayar rm 20...tapi lepas tu kalo nak kuar...nanti nak masuk parking balik just bayar rm 10...jangan risau insya allah selamat keta tu...macam kitaorang...tak nyusahkan diri lah...cuma poket jelah susah sikit...dari kau berenti je depan lobi...pintu keta orang bukak...keta orang tolong parking kan...beg baju pon orang tolong angkut masuk bilik...servis hotel ni memang bagus...
 ni bilik dia...ade day bed...ade balkoni...bersih dan agak luas lah bilik...
pemandangan dari balkoni...terasa bahang panas...masuk dalam lepak2...sambil menikmati nasik kak wok(entry lain)...memang terbaik....tapi kat avani sepang ni...dari lobi nak ke bilik...memang memerlukan buggy...sebab kalo ko nak berjalan rasa nya xde yang sanggup...dah petang sikit baru aku anak beranak kuar...nak cari mini market..beli kudapan untuk lepak malam nanti...sementara tu posing lah kejap...sambil menikmati pemandangan...Danish tengok je air pantai melambai2 kat dia..bukan aku tak nak g pantai tapi jauh nak berjalan...nak patah balik bilik tukar baju...letih nga g mari jah jawab dio...

susah betul nak amik gamba budak 2orang ni...ade je lah aksi yang nak blurkan gamba...
 
pastu untuk makan malam...kami try kat restoran bayu malam...
cari kat internet ramai yang suggest kedai ni...so kita orang pon try lah...rasa makanan sedap...rege pon takde lah mahal mane...cuma servis ler slow sikit...gamba makanan takde...sebab penat menunggu...
pade pendapat aku lah avani sepang ni memang tempat yang betul2 untuk rehat kan minda...sebab tenang je bila duduk di balkoni...pemandangan pon lawa nak2 waktu malam...pendek kata padan ngan rege lah...tempat makan dalam avani sepang banyak tapi aku xtry pon...so bab tu xleh komen...dah tu jelah nak citer kali ni...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...