Permata Hati

anugerah terhebat yang aku miliki dalam hidupku....segala yang dicoret untuk kenangan....

minggu ni kan minggu cuti sek..campur plak ngan raya aji...mulanya plan nak balik...tapi terpaksa cancel atas sebab2 tertentu....so melanguk lah dalam umah...redha jelah...tu bukan point pon aku tulis citer...yang main point nya...pasal jus kuchantik....sekarang aku jadi dealer produk ni...

aku memang minum jus ni sejak lepas raya puasa ritu...maklum ler umur makin meningkat so kena ler amalkan untuk kesihatan dalaman....memang ade lah perubahan sejak minum jus kuchantik ni...ni ingredients jus kuchantik...

ni plak khasiat dia...

harga dia pon tak lah mahal mane...so memang mampu beli lah....so kalo sesape yang tingin mencuba jus kuchantik ni buleh ler wasap 012-6081820....




minggu lepas aku terima satu khabar yang tak pernah aku duga...gelap seketika dunia aku....tak tahu camne nak harungi nya...air mata bagaikan tak mampu untuk disekat lagi.......tengok muka my ayang lagi lah sedih rasa ati aku....mampukah aku menolong dan meringan kan beban dia....saat tu terbayang alangkah bagus nya kalo arwah mama masih ade....tak lah aku tension sangat ngan masalah mendatang....memang banyak insan2 kat luar yang bagi kata2 semangat...tapi kata2 semangat tu sekadar di angin lalu je bagi aku....sebab bagi aku mulut berkata-kata memang senang...yang nak hadap aku...yang nak lalui pon aku...so aku ambil langkah mendiamkan diri lagi bagus....sebab yang tak merasa tak akan pernah faham...dan aku harap "siri jerebu " cepat2 berlalu dari kehidupan aku sekeluarga....




dah besar anak sulong aku rupanya...Danish kini dah buleh diajak berbual macam kawan...w/pon kekedang tu membuat darah aku naik jugak ler...perangai sentap dia nampak macam dah kurang sikit....kalo bab bergaduh ngan Darwish tu tetap tak nak kalah...perangai menjawab pon dah kurang sikit...tapi dah buleh ler harap kalo aku mintak buat keje rumah...Danish minat sangat2 bola...cita2 tetap tak berubah...nak jadi angkasawan...

to MUHAMMAD DANISH IRFAN...mummy doakan abang jadi anak yang cerdik pandai dan semoga cita2 abang nak jadi angkasawan tu tercapai ngan jayanya....amin....







ni kisah ari ahad minngu merdeka ritu...lepas lunch kat umah...aku anak beranak g tengok wayang kat alamanda...citer Jejak Warriors....buleh tahan gak ler jalan citer dio tu...sempat ler posing seround dua...Dhafir excited tengok promo inside out...padehal ari seblom tu dah g tengok...nati aku buat entry lain yek...


ni gambar tuan tanah kedaung ....ni kira first time aku pakai inner magic...selalu pakai inner yang awning tu...terasa macam bulat je muka ...



dah abis tengok wayang sempat ler pusing jap sambil2 nak beli roti boi faveret ank2 aku...kuar dari alamanda pon dah senja...so my ayang suggest g try mee tarik kat bangi sentral...gila crowded area situ...parking pon penuh...tapi nasib baik dapat gak parking...w/pon kena jalan sikit ler...
nilah mee yang kita orang try...sedap jugak ler rasa dia...tapi portion dia macam banyak je...jenuh aku nak perabih....Danish share ngan Darwish....




5september ari jadi Darwish...6tahun dah ank jate aku yang second....Darwish sekarang dah buleh baca ngan lancar...kira target aku berjaya lah...banyak sangat cakapnya...kiranya kalo dia senyap tu mungkin tido....lagi satu yang paling aku hangin suka bergaduh ngan adik....kalo buleh main tab tak makan pon takpe....tu yang kekadang suara aku jadi high pitch....tarzan pon kalah...pastu bila aku marah dia...buleh plak dia cakap kat aku...asyik nak marah je...


to MUHAMMAD DARWISH IRSYAD...hepi besday...mummy doakan agar abang awis jadi anak yang cerdik pandai dan jadi seorang yang hebat...amin...








sempena merdeka semalam...aku pon amik ler cuti memasak...terasa nak try nasik arab kat sini...Wadi Hadramawt  d seri kembangan...kalo seblom ni asyik makan kat halfmoon je...macam bosan je...so jom try kat sini plak...sebab my ayang cakap sedap waktu dia g makan ngan member2 ofis dia....



amik lamb madghout yang kecik...share aku anak beranak...portion dio banyak jugak...pastu my ayang order roti yang datang bersama ape ntah...lupa nak amik gamba...



rasa makanan kat sini sedap jugak ler...buleh repeat nanti...harga dia pon tak ler mahal mane pon...kedai dia pon besar...




alhamdulillah papa aku makin sihat...kaki dio yang operation ritu dah tumbuh isi...makan pon dah berselera...tapi nasik air jelah ari2...katanya xleh nak telan nasik biasa...takpelah janji makan perut tak kosong...sekarang ni papa aku guna benda alah ni untuk belajar berjalan balik...tu pon doc pesan jangan terlalu over sangat...sebab takut luka tu "bbekoh"...ni gambar hok byk minggu doh adik aku wasap...tapi ari ni baru rajin nak update...lega sikit lah ati aku bila dengar papa makin sihat..




Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...